Squaredans och Bilder

Vad är squaredans - Nybörjarkurs - Prova på

Gemenskap - Samarbete -  Glädje - Musik


När man dansar squaredans kan man få dansa till allt från Disneylåtar till ACDC. Allt beror på vad callern har för musiksmak. Någon som älskar Elvis kommer att bjuda på en hel del Elvislåtar, men de flesta callers bjuder på en väldigt varierande repertoar. 

Nästan alla kan vara med


I squaredansen dansar vi tillsammans över generationsgränserna. Vi dansar samma dans 7åringar och 87åringar. Visst kan ungdomarna vilja höja tempot och lägga till ett skutt ibland, men oftast dansar vi alla tillsammans. Det finns både en ungdomsklubb (Buffalo Squares) samt många seniorklubbar. Detta är för att vi lär oss olika snabbt och för att vi har olika tider på dagen som vi kan vara med och dansa. 

Välkommen till vår
Intensivkurs i Basic
Våren 2020


Denna kurs är nu i full gång.

Nästa kurs kommer till sommaren. 

Gissningsvis en i juni och en i augusti. 


Anmäl gärna ditt intresse, så hör vi av oss när var har tider och lokal klara!


info@sqdstenungsund.se


Titta gärna in på vår fb-sida.

Squaredansare i Stenungsund


Square Dance är lika överallt
och passar nästan allaSquaredans dansas på samma sätt och med samma turer i hela världen. Ska du till Japan? USA? Tyskland? Norge? Något annat land?  Hitta en klubb som har dans på din nivå, så kan du vara med och dansa.


Squaredans kräver nästan aldrig speciella kläder. Visst finns det traditionella squaredanskläder, men det är ytterst sällan att det ställs som krav att dessa används på en dans. Hel och ren räcker långt. Vi rekommenderar att man har skor som inte påfrestar lederna, det vill säga skor som inte har för bra fäste på golvet.


Squaredans är en skonsam motionsform. Man går. De snurrar som finns kan man välja bort. Det förekommer inga snabba vändningar eller hopp i dansen. En bra caller (dansledare) leder oss i en följsam dans.

Squaredansen bygger på nivåer...I squaredansen lär man sig först Basic - grunden.

Basic består av 48 call (dansturer). Alla kommande nivåer bygger sen på dessa call (dansturer) i olika kombinationer. 


Dansen leds av en caller. Callerns uppgift är att kombinera   de olika dansturerna.

Som dansare behöver man bara följa instruktionerna som ges. Dansturerna är på engelska och callern instruerar på engelska. Dock kommer svenska callers att ge stöd, då det behövs, på svenska.

Man behöver inte kunna engelska för att dansa squaredans, men det är ju en liten hjälp på vägen om man kan lite engelska...